VoetbalVEGELINSOORD – Langweer is er zondag niet in geslaagd de volle buit uit Vegelinsoord mee terug te nemen. Tegen FFS werd het zondagmiddag een 1–1 gelijkspel.

Het meegereisde Langweer publieke zag een Langweer dat de goede resultaten van afgelopen weken een vervolg wilde geven. Na ruim vijf minuten trof Pieter Marten Brinksman de paal. Aan de andere kant was het Langweer doelman René Feenstra die een doelpunt van FFS wist te voorkomen. Voor de ploeg van coach Joop Braber bleef het dus oppassen. Langweer opende de score toen Edwin Drost profiteerde van een misser van de FFS-doelman. Langweer kreeg nog een aantal kansen maar het bleef in de eerste helft bij kansen, gescoord werd er niet.

FFS kwam scherp uit de kleedkamer en scoorde in de eerste beste aanval de gelijkmaker. De thuisploeg was vervolgens duidelijk op zoek naar de voorsprong, maar Langweer hield goed stand. Na ruim zeventig minuten kwam er nog een kans voor Langweer, maar Aurelius Faber schoot naast. Na negentig minuten stond de 1-1 eindstand op het bord.

De ziekenboeg van Langweer is nog steeds groot. Allen krijgen nu nog veertien dagen de tijd alvorens de eerste wedstrijd van Langweer moet aantreden. Op 21 oktober staat de uitwedstrijd tegen Blauwhuis op het programma.

(Archieffoto: Noordoost.nl)