Menu

sneek snvv 3 1 2SNEEK – Ondanks een goed begin, wat de eerste setwinst opleverde en een kans op een tweede, hebben de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 toch het onderspit met 3 – 1  moeten delven in Sneek. ( setstanden 16-25  25–20   25-28 en 25-9)

Het team van coach Ron Durge speelde de wedstrijd met rouwbanden. Ze waren in het begin van de week opgeschrikt door het nieuws dat Binne de Vries van Kuipers Installatie was overleden. Hiermee wilde het team de familie een hart onder de riem steken en Binne op gepaste wijze herdenken.

De opdracht vooraf was vooral genieten en met lef vrij uit spelen. De start was goed. Na een gelijk opgaande strijd namen de gasten uit Sint Nyk het initiatief. Met een goede servicedruk en gevarieerde aanvallen werden de punten gemaakt. Verdedigend kreeg het team steeds meer grip op de Sneekster aanvallen. Dit resulteerde in een goede setwinst.

Het team startte ongewijzigd in de tweede set. En die gaf hetzelfde beeld als in de eerste. Wel had Sneek gewisseld en een nieuwe spelverdeelster ingebracht. Zij nam het team op sleeptouw. Aan die kant werd er beter verdedigd. Met goede invalbeurten van Iris Minnesma en Marion de Weerd leken de gasten weer richting winst te gaan. Maar bij de belangrijke punten stokte de machine. Sneek profiteerde hier optimaal van.

,,Ja, dat is ook volleybal. Tot het laatste punt moet alles kloppen", vond een toch wel teleurgestelde coach, ,,Win je deze set, dan geef je Sneek een tik en moeten zij zich herpakken. Nu waren wij het die de tik kregen. Zaak was om de koppies weer omhoog te krijgen en in de derde set revanche te nemen."

Dat lukte echter niet. Het vertrouwen verdween uit de ploeg. In de derde set leek het bij vlagen nog te komen, maar in de vierde set was de koek op. Coach Ron Durge kreeg zijn ploeg niet meer aan de praat en moest zelfs nog een dik setverlies slikken.

,,Dat neem ik mezelf kwalijk, ik kreeg de ploeg niet meer aan de praat. Sterker nog, ik betrapte me er op in clichés te vervallen. Op de een of andere manier komen wij niet uit een neerwaartse spiraal. Wat ik ook zeg of doe. Dit hadden we vorig seizoen ook wel eens, maar toen konden we terugkomen. Dat is in de derde divisie lastiger. Dan moet je het echt zelf doen. Je ziet bij ons als het loopt kunnen we alles, maar als het even tegen zit. We moeten dan weer terug naar de basis. Uitgaan van je eigen positie en kunnen. Daar ligt ook een taak voor mij. Maar laten we onszelf niet in de put praten, want de eerste twee sets bieden mij of eigenlijk ons houvast. We hebben pas drie wedstrijden gespeeld." 

(Foto's: Ron Durge)

sneek snvv 3 1 11sneek snvv 3 1 12sneek snvv 3 1 15Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!