170515 Langweer DeinumMARUM – VVI heeft het goede begin van de competitie tegen koploper Marum een vervolg weten te geven. Grotendeels hebben de Idskenhuisters het verlies aan zichzelf te wijten door na een 0–2 voorsprong het hoofd te verliezen en met negen man de wedstijd eindigden.

De eerste helft speelde VVI een prima partij en was de betere ploeg. De strijd ging in het begin gelijk op VVI kwam niet echt in de problemen. Prima kansen kwamen er voor Johannes Lindeboom en Jelle de Lange, maar zij misten het doel. Vlak voor rust scoorde Jelle de Lange het openingsdoelpunt voor de oranjehemden.

Al na 10 minuten was het Tjisse Kerkstra die voor de 0-2 aantekende en zo leek het een prima middag voor VVI te worden. Al na drie minuten scoorde Marum de aansluitingstreffer en daarmee kantelde de wedstrijd volledig. De wedstrijd werd van beide zijden feller. In de 70ste minuut kwam de gelijkmaker van de thuisclub. Een klein kwartier later kwam Marum door een penalty zelfs op voorsprong. VVI ging nog wel op zoek naar de aansluiting maar toen Sido Oosterhof met rood het veld moest verlaten en in de extra speeltijd ook Ronald de Jong na twee keer geel moest vertrekken was voor VVI de strijd gestreden.

Komende week speelt VVI thuis tegen het vierde geklasseerde SV Tonego uit Luttelgeest

(Archieffoto: De Zakenman)