110218 joure langweer 2 1 32JOURE – Het nog altijd niet complete Langweer heeft SC Joure in de derby, het eerste competitieduel van het prille seizoen, met 2 – 3 verslagen. De ploeg van trainer Joop Braber stond na 45 minuten op een 0 – 3 voorsprong.

De derby staat altijd bol van emotie. Ook dit jaar was het niet anders. De toeschouwers halen maar al te graag de skûtsjestrijd  erbij. Ook het gebruik van kunstgrasveld  van vorig seizoen houdt de gemoederen in Langweer nog steeds bezig.

Langweer ging vol strijd uit de startblokken en al na 14 minuten was het de paal die Joure redde. Na 25 minuten werd een prima pass op Sander Drost afgeleverd, die vervolgens Aurelius Faber op maat bediende. Hij bracht met een harde schuiver Langweer op voorsprong. Faber was deze middag een constante plaag voor Joure en vaak ongrijpbaar.  Nog geen tien minuten later werd het 0 -2  toen Sander Drost de Joure doelman prima uitspeelde. In de blessuretijd was het Pieter  Marten Brinksma die nog net de teen tegen de bal kon krijgen en de ruststand op 0 – 3 bracht.

De schijnbare veilige 0-3 voorsprong kwam in de tweede helft  in gevaar. SC Joure kwam scherp uit de kleedkamer en al na 6 minuten was het 1 – 3. Langweer werd steeds meer in de verdediging gedrongen en kreeg het als maar moeilijker. In de 70ste minuut scoorde Joure aansluittreffer. Na ruim 80 minuten was het Langweer doelman  Eric Elzinga die met een prachtige redding Sc Joure van de gelijkmaker afhield en zo de overwinning veilig stelde.

Komende zondag staat het eerste thuisduel voor Langweer op het programma. Houtigehage is dan de tegenstander

(Foto: Archief De Zakenman)