renado mildam 1 7 23SINT NICOLAASGA – Renado is zondagmiddag op een druilerig voetbalmiddag op alle fronten afgetroefd door Mildam. De Sint Nyksters verloren het eerste competitieduel met maar liefst 1 – 7 van Mildam.

Mildam was negentig  minuten lang de betere ploeg en de overwinning was daarom ook verdiend. Vanaf het eerste fluitsignaal nam fysieke sterkere tegenstander het initiatief en drong Renado meer en meer in de verdediging. In de dertiende minuut kwam Mildam op voorsprong toen Renado keeper Brún Bergsma mis tastte bij een corner en de bal achter hem in het net plofte. Een snelle uitval van Mildam leidde de 0 – 2 in. De Renado defensie keek toe, maar verzuimde in te grijpen. De thuisploeg was ongelukkig toen een  vrije trap van Arjen Postma op de lat belandde. Ongelukkig was ook het eigen doelpunt van Frits de Jong, die de bal via zijn voet in het doel zag gaan. Zo stond Renado na veertig minuten kansloos op een 0-3 achterstand. De goed leidende scheidsrechter ging echter volledig de fout in toen hij verzuimde om de Mildam keeper niet met rood te bestraffen nadat hij de Sint Nykster Helder Correia  Oliveira onderuit haalde binnen het zestiengebied. Arjen Postma schoot vanaf 11 meter te slap de bal in de hoek, die door de doelman werd gestopt. In de slotseconden van de eerste helft werd het nog 0-4 nadat iedereen in de Renado verdediging de bal miste en de aanvaller van Mildam ongehinderd kon scoren.

Het werd in de tweede helft voor de thuisploeg niet veel beter. Toch was het Helder Correia Oliveira die na bijna zestig minuten langs van zijn directe tegenstander kwam en  de stand op 1-4 bracht. Een paar minuten later was Renado’s beste man deze middag Frits de Jong die maar net over kopte. In plaats van 2 – 4 was het wederom Mildam dat  de 1 – 5 scoorde. Het werd allemaal nog erger voor Renado toen de tegenstander in de slotminuten nog tweemaal scoorde. Eerst uit een toegekende penalty en in de allerlaatste minuut kon door een schot vanaf de zestien meter nummer zeven voor Mildam op het scorebord genoteerd.

Komende zondag krijgen de Sint Nyksters een herkansing uit tegen Oldeholtpade. De promovendus begon de competitie met een 0 – 3 uit overwinning op Read Swart

(Foto's: De zakenman)