Menu

zoeken

220909 snvv leevos 1 3 2SINT NICOLAASGA – Verliezen en toch een goed gevoel hebben. Dat overkwam de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV D1 bij het debuut in de derde divisie. Tegen het geroutineerde Leevoc werd met 1-3 verloren ( setstanden 21-25  25- 18  18-25 en 18-25)/ En toch waren er geen zure gezichten na afloop.

De opdracht vooraf was vooral genieten en vrij uit spelen. De start was goed. Met power en lef werd een kleine voorsprong genomen. Mede door een goede serviceserie van Annemiek Nota. Echter Leevoc herpakte zich goed en vocht zich terug. Bij de Big Points aangekomen (punten vanaf de 20, red.) durfden de gasten uit Leeuwarden net wat meer, hetgeen resulteerde in setverlies voor de Sint Nyksters.

In de tweede set zette de thuisploeg haar goede spel voort. De servicedruk werd opgevoerd en er werd echt aangevallen om te scoren. Als je daarbij de goede verdediging onder leiding van libero Margreet Nota optelt was de winst te verklaren. Iris Minnesma had intussen Annemiek Nota vervangen en Marion de Weerd kwam in beide sets de passing versterken.

,,Ja, dat klopt", bevestigt coach Ron Durge, ,,maar wij moesten echt op onze tenen lopen en een moment van verslapping kost meteen een paar punten. In de tweede set bleven we er goed voor gaan. De wissels pakten ook goed uit.’

In de derde set bleef Iris Minnesma staan in plaats van Annemiek Nota. Ook nu weer moest de tegenstander in de verdediging door Marion de Weerd. Bij vlagen speelde de thuisploeg goed, echter halverwege de set hadden ze een fase waarin de lef en ook gif in de verdediging weg was. Daar maakten de gasten goed gebruik van. Leevoc is gewoon te goed om zomaar even te verslaan.

De vierde set gaf hetzelfde beeld, ook nu werd er halverwege een gat geslagen. S.N.V.V. vocht zich terug tot een achterstand van 4 punten, maar toen was het verweer over. Leevoc pakte de verdiende winst.

,,Ik had gehoopt dat de mindere fases in het midden korter zou zijn en dat we dus misschien een vijfde set uit het vuur konden slepen. Helaas, we lopen nu tegen de harde wetten van het derde divisie volleybal aan. Maar goed, de kop is er af en ik ben tevreden met het spel. Wel moeten we werken aan onze mindere periodes, die moeten zo kort mogelijk zijn. Dan gaan gewoon te veel dingen mis. Maar ik bekijk het positief, we komen er wel uit en dat was vorig seizoen wel eens anders. Dus ja, tevreden over het vertoonde spel, maar we weten dat het beter of eigenlijk constanter moet." Durge heeft ook goede woorden voor Moniek Sikkes. ,,Vorig jaar speelde zij eerste klasse en veelal op buiten en nu derde divisie als spelverdeelster. Ze heeft het goed gedaan."

Zaterdag 29 september speelt S.N.V.V. weer in de eigen Doniahal en wel om 17 uur tegen Volco uit Ommen.

(foto's: De zakenman)

220909 snvv leevos 1 3 20220909 snvv leevos 1 3 48220909 snvv leevos 1 3 49



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!