Langweer rendo 2 7 9LANGWEER – Met een prima 2 – 7 overwinning op Langweer heeft Renado ook de tweede wedstrijd in het bekercompetitie gewonnen. Op de eerste vijf minuten na was Renado veel te sterk voor Langweer.  Met prima veld spel en een aantal prachtige doelpunten was de fietstocht van de Renado supporters naar Langweer  zeker de moeite waard.

Langweer begon agressief en creëerde in de eerste vijf minuten een tweetal prachtige kansen waar Renado doelman Auke Piet op de Hoek alles uit de kast moest halen om Renado voor een achterstandte behoeden. Een geschrokken  Renado schakelde een tandje hoger dat al in de zesde minuut tot een doelpunt leidde. Helder Correira Olivera reageerde  attent op  een terugspringende bal en scoorde de  0-1. Dezelfde speler wis ook in de 21ste minuut het net te vinden toen hij een prima voorzet  Jaimy Carabain inschoot . Het mooiste doelpunt deze middag kwam van de voet van Arjen Postma die van bijna 30 meter de bal in de bovenhoek schoot  en zo de handen op elkaar kreeg van zowel Langweer en Renado supporters.   Renado bleef doordrukken en in de 26ste minuut was het Ronald Boersma die goed doorliep op een diepte pass en de 0 – 4 op het scorebord noteerde.

De tweede helft was nog geen 7 minuten oud of  Renado maakte er 0-5 van. Een vrije trap vanaf rechts werd door Arjen Postma over  de Langweer doelman geschoten. Onoplettendheid in de Renado defensie zorgde ervoor dat Langweer via een Renado been over de Renado doelman in het net belande wat 1 – 5 betekende. Helder  Correira Olivera beloonde zichzelf door zijn goede spel door de 1-6 te scoren  en daarmee deze middag zijn derde doelpunt scoorde.  Het was invaller Guus Bax die deze middag in de 77ste minuut zijn eerste doelpunt in het eerste scoorde en Renado’s zevende doelpunt deze middag scoorde. In de slotminuten gaf de prima invaller scheidrechter Durk Winia nog een strafschop aan Langweer zodat de eindstand  2 – 7 werd.

Komende zondag moet Renado naar Lemmer die deze middag in Blankenham  met 1 -2 versloeg.