Menu

0208918 Renado Blankenham beker 1 0 35SINT NICOLAASGA -  Renado heeft net als buur VVI het eerste bekerduel gewonnen. Met 1-0 werd vijfde klasser Blankenham verslagen. De eindstand doet vermoeden dat de Sint Nykster het deze middag moeilijk hebben gehad maar in echte problemen kwam de thuisploeg niet, het bleef spannend omdat Renado verzuimde afstand te nemen.

Renado trof in Blankenham een sterk verdedigend ingestelde ploeg. De tegenstander bleef gegroepeerd voor het doel hangen en gaf Arjen Postma een dubbele dekking. Het veldspel van de ploeg van de nieuwe trainer Johan van Slooten zag er best goed uit. Voetballend zag het er verzorgd uit, maar het lukte niet om door de muur van verdedigers te komen. Een droge knal diep in de tweede helft van Arjen Postma zorgde voor de verdiende overwinning.

Renado mist bij de competitiestart nog enkele vaste basisspelers. Zo is Guido de Weerd op de weg terug na een vervelede knieblessure maar nog niet speelklaar. Tjitte Werkman kreeg  na een oefenduel een terugslag van zijn knieblessure en Rudi Postma heeft een vervelende hamstringblessure. Hans Semplonius is gelukkig hersteld van zijn beenbreuk en vormde met Frits de Jong het hart van de verdediiging. Komende week is ook weer de geschorste Reggy Meurs beschikbaar. Nieuw in het elftal deze middag was Henny Steneker die verdedigend een sterke indruk achterliet.

In tegenstelling tot eerdere berichten speelt Renado komende zondag 9 september in en tegen Langweer. Een week staat Lemmer uit op het programma.

(Foto's: De Zakenman)

0208918 Renado Blankenham beker 1 0 11

0208918 Renado Blankenham beker 1 0 36

0208918 Renado Blankenham beker 1 0 38

0208918 Renado Blankenham beker 1 0 41Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!