0109 18 VVI Emmeloord beker 1 0 21IDSKENHUIZEN -  VVI heeft in de allereerste bekerwedstrijd een prima indruk gemaakt. Op een prima bespeelbare groene grasmat werd Emmeloord met 1 - 0 verslagen. VVI heeft een aantal nieuwkomers in het elftal, zo komt Jelle de Lange na een aantal jaren terug in Idskenhuizen. Ook uit het tweede elftal overgekomen Mart de Jong begon in de basis. Een prima versterking is de komst van de fysiek sterke en goed voetballende Tjisse Kerkstra, die samen met Jitze Lindeboom in het hart van de verdediging speelde.

In de eerste helft was er een gelijk opgaande strijd waarbij VVI met inzet een iets beter voetballend Emmeloord bestreed. In de 29ste minuut werd Jelle de Lange op links werd aangespeeld. Hij trok naar binnen, schoot de bal in de korte hoek en bracht VVI zo op voorsprong. Tot echte gevaarlijke wapenfeiten kwam het in de eerste helft niet.

Met in de tweede helft in het veld gekomen Johannes Lindeboom trok VVI in de aanval en drukte Emmeloord steeds meer terug. De scherpte was er echter (nog) niet, anders had de ploeg van de nieuwe trainer Dick Schuurman zeker met twee of drie  nul voor moeten staan. Halverwege de tweede helft werd het spel aan beide zijden rommeliger en werd het verbaal ook onderling niet altijd even vriendelijk. Toch hield VVI de nul door een sterk optreden van doelman Marnix Zandstra zodat VVI verdiend met 1-0 deze eerste wedstrijd in de zware bekerpoule won.