Menu

180816 Skutsjesilen LemmerLEMMER - Langweer is donderdag bij de tweede wedstrijd bij Lemmer als laatste over langs de finishkotter gezeild. Omdat Akkrum - vanwege een gewonde aan boord - en Earnewâld - vanwege averij -  de wedstrijd vroegtijdig hebben gestaakt, eindigden schipper Jaap Zwaga en zijn mannen als twaalfde. Omdat er nog een protest loopt, kan de Swan misschien zelfs nog een plekje opschuiven.

In de beginfase leek het er helemaal niet op dat Langweer de rode lantaarn zou gaan dragen. De eerste boei rondde de Twee Gebroeders als negende, om vervolgens weer drie skûtsjes in te halen en als zesde bij de tweede boei te komen. Vervolgens werd de vrije val ingezet. De derde en vierde boei werden als zevende gerond. Bij de vijfde kwam Drachten langs zij. Bij de zevende boei lag Langweer op een laatste plaats. Uiteindelijk het skûtsje ruim negen minuten later als winnaar Súdwesthoek over de finish.

Joure met Sint Nykster Rinus de Jong en Leeuwarden met Willem Zwaga uit Langweer deden het een stuk beter. De Leeuw kwam als vierde over de finish, de Oeral Thús werd vijfde.

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!