Menu

180815 Skutsjesilen Lemmer GemaalLEMMER - Het Langweerder skûtsje kon woensdagmiddag een dramatische start nog enigszins rechtzetten. Uiteindelijk finishte de Swan al elfde in de bijzondere wedstrijd op het IJsselmeer bij Lemmer.

De commissie kon eindelijk de gewenste walstart uitvoeren, nadat het tweeluik op het smalle water niet kon worden voltooid vanwege de afgelasting van Earnewâld. Tijdens de inhaalwedstrijd in Woudsend was de wind voor een sleep- of walstart te hard. Langweer mocht woensdag als negende starten, maar zakte meteen af naar de laatste plek bij de eerste boeironding. Vrij vlot konden Jaap Zwaga en zijn bemanning Woudsend inhalen, maar ook Drachten en Joure waren niet ver weg. Bij de zesde boei had Langweer die opponenten te pakken. 

In het diepe achterveld werd een felle strijd gestreden, maar Langweer bleef onbedreigde elfde en wist die positie ook tot de finish te behouden. Zo groot als het verschil met nummer tien de Sneker Pan was, was ook het verschil met de nummer twaalf Woudsend. Leeuwarden met schipper Willem Zwaga uit Langweer werd knap derde. Joure, met aan het roer schipper Rinus de Jong uit Sint Nicolaasga, werd op één na laatste. 

(Foto's: De Zakenman)

180815 Skutsjesilen Lemmer baai

180815 Skutsjesilen Lemmer baai

180815 Skutsjesilen Lemmer baai

180815 Skutsjesilen Lemmer baaiHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!