Menu

180814 Skutsjesilen WoudsendWOUDSEND - Langweer zeilde dinsdag, tijdens de inhaalwedstrijd van Earnewâld op de Hegemermar bij Woudsend, continu in de middenmoot. Even lagen Jaap Zwaga en zijn bemanning zelfs zesde, maar door een verkeerde gok in de eindfase eindigde de Swan alsnog in het achterveld. 

Zwaga zeilde een constante wedstrijd. Hij durfde zelfs andere slagen in de wind te maken dan zijn opponenten. Toch pakte zo'n gokje tussen het ronden van de tiende en de elfde boei verkeerd uit. Langweer koos voor de weg dicht langs de wal. De skûtsjes die het ruimere water kozen, kwamen uiteindelijk beter uit. Daarmee vergooide Langweer haar goede uitgangspositie. In de slotfase kwam ook rodelantaarndrager Joure langs zij, waardoor de mannen uit het watersportdorp laatste lagen. In het ultieme slot richting de finishkotter wist Zwaga nog net voor Leeuwarden te eindigen.

De winst ging naar Heerenveen. Leeuwarden, met Langweerder Willem Zwaga aan het roer werd na de winst een dag eerder, nu dus twaalfde. Joure, met de Sint Nykster schipper Rinus de Jong, finishte als werd elfde. 

(Foto's: De Zakenman)

180814 Skutsjesilen Woudsend veld

180814 Skutsjesilen Woudsend veld

180814 Skutsjesilen Woudsend veld

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!