Menu

zoeken

180813 Skutsjesilen Woudsend LangweerWOUDSEND - Na de knappe tweede plek van zaterdag op het open water van het IJsselmeer bij Stavoren, moest Langweer maandag op de Hegemermar bij Woudsend weer het gevecht in de achterhoede aangaan. Schipper Jaap Zwaga kende een slechte start en zich niet uit de onderste regionen ontworstelen. 

Het weer sloeg tijdens de wedstrijd om. De start kende een matige wind en een spatje regen. Even later trok de wind aan en werd het met harde regen onstuimig. De Twee Gebroeders met Jaap Zwaga en de rest van de bemanning ging de eerste boei als laatste om. Het grote stuivertje wisselen met de Sneker Pan en de Oeral Thús van Joure, met de Sint Nykster Rinus de Jong aan het roer, volgde. Uiteindelijk wist Langweer precies die twee opponenten achter zich te houden. Omdat Grou een bakboord-stuurboord-situatie in de jurykamer verloor, werd die als veertiende terug gezet. Langweer werd uiteindelijk tiende, omdat ook Drachten nog strafpunten kreeg door een verloren protest tegen Huizum. 

De Langweerder schipper Willem Zwaga, aan het roer van de Rienk Ulbesz van Leeuwarden, won zijn derde wedstrijd. Ondanks dat hij in een hoger beroep voor de zeilraad over een protest van afgelopen zaterdag verloor en veertien strafpunten kreeg, doet Zwaga met de uitslag goede zaken in het klassement. Dat wordt nog aangevoerd door Earnewâld. 

Dinsdag wordt er opnieuw in Woudsend gezeild. Dit is de inhaalwedstrijd voor de afgelasting in Earnewâld. Net als vorige week dinsdag was bedoeld, is er een walstart waar Langweer vanaf stek negen mag proberen een goed resultaat te boeken.

(Foto's: De Zakenman)

180813 Skutsjesilen Woudsend180813 Skutsjesilen Woudsend180813 Skutsjesilen Woudsend180813 Skutsjesilen Woudsend



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!