Menu

zoeken

180813 BinckBankTour Sint Nicolaasga1SINT NICOLAASGA - De eerste etappe van de BinckBankTour ging maandagmiddag dwars door Sint Nicolaasga, voor een rit in het zuiden van Friesland. De profwielrenners werden pal voor het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen door wielertalent Aafke Soet weggeschoten. De finish lag in Bolsward. 

Het werd uiteindelijk een natte etappe. In Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Tjerkgaast was het nog droog. In de wedstrijd had een kopgroep van zes nog een voorsprong van rond de twee minuten. Uiteindelijk kwam alles in de slotfase bij elkaar. In een rommelige slotfase. met nog een vervelende valpartij, was het de talentvolle Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen van Quick Step Floors die voor grote namen als Marcel Kittel, Caleb Ewan en Dylan Groenewegen met de winst aan de haal ging.

De wielerkaravaan verplaatst zich vanavond richting het Limburgse Venray, waar morgen een tijdrit wordt verreden. 

(Foto's: De Zakenman)

180813 BinckBankTour Sint Nicolaasga0

180813 BinckBankTour Sint Nicolaasga0

180813 BinckBankTour Sint Nicolaasga0

180813 BinckBankTour Sint Nicolaasga0

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!