Menu

zoeken

08080653 Zeilen SneekweekSNEEK - Hylke Engelsma was tijdens de 83ste editie van deSneekweek oppermachtig in de Laser Radial Master klasse. In iedere wedstrijd wist de zeiler uit Langweer de winst te pakken en gaf daarmee de rest het nakijken. 

In de Flits B-klasse zeilde het Langweerder duo Jeanet Engelsma en Siet Klimp een zeer constante Sneekweek. Een zesde plaats was het slechtste resultaat, dat ze mochten weggestrepen. Een vijfde, derde, vierde en tweede plaats op de slotdag leverde een vijfde plaats in het eindklassement op. Ayanna en Djamilla Troelstra uit Oldeouwer eindigden in dezelfde klasse als zevende. 

In de Schakel-klasse werden Timo Engelsma en Bente Jitske Wissels uit Langweer knap zesde. Na het openingsweekend stonden ze nog zevende. Door vervolgens nog zevende, derde en vierde te worden, stegen ze nog een plekje. In de derde wedstrijd van Valk-klasse haalden Johan Troelstra, Niels van Breederoode en Djamilla Troelstra uit Oldeouwer een knappe vijfde plek binnen. Helaas was dit ook meteen de laatste wedstrijd waardoor het trio op een zeventiende plaats bleef steken.

Twaalfvoetsjollenzeiler Louis van Ameijden Zandstra uit Langweer zeilde maar één wedstrijd en eindigde daarmee als 27ste, de op één na laatste.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!