Menu

zoeken

180811 Sks Stavoren0STAVOREN - Het Langwarder Skûtsje heeft zaterdag met een ontzettend knappe wedstrijd een podiumplaats behaald tijdens de wedstrijd op een onstuimig IJsselmeer bij Stavoren. Jaap Zwaga en de bemanning van de Twee Gebroeders werden tweede.

Vanaf de start nestelde de Zwaan zich meteen achter Grou, de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd. Grou wist een een veilige marge van ongeveer anderhalve minuut op te bouwen. Langweer kwam niet dichterbij. Zwaga zeilde aan het roer van de Twee Gebroeders een zeer stabiele wedstrijd, want ook de tweede positie van Langweer kwam geen enkel moment in gevaar. Sterker nog, de voorsprong op nummer drie Lemmer werd gestaag uitgebouwd tot anderhalve minuut. 

De ontlading aan bood van de Twee Gebroeders was groot na het eindschot. Tot dusver verliep het kampioenschap teleurstellend en vocht Langweer in de achterhoede. Zaterdagmiddag staakte Jaap Zwaga nog de wedstrijd omdat hij te ziek was om door te zeilen. 

Langweerder schipper Willem Zwaga van het Leeuwarder Skûtsje verliet de wedstrijd na averij. Sint Nykster Rinus de Jong, die aan het roer van Joure staat, kwam in een bakboord-stuurboord-situatie terecht met Huzum. Uiteindelijk won Joure het protest en kreeg Huzum de veertien strafpunten toegekend. De J finishte als tiende en daarmee als laatste, want maar liefst vier skûtsjes moesten veertien punten bijschrijven. 

180811 Sks Stavoren0

180811 Sks Stavoren0

180811 Sks Stavoren0



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!