Menu

zoeken

180810 Skutsjesilen Elahuizen hoofdfotoELAHUIZEN - Langweer heeft vrijdagmiddag tijdens de wedstrijd op de Fluessen de skûtsjesylwedstrijd niet afgemaakt. Schipper Jaap Zwaga was dusdanig ziek, dat hij niet meer verder kon. Hij geeft aan zaterdag weer van de partij te zijn.

De wedstrijd was nog maar net in gang geschoten, toen de zeilen van Langweer alweer naar beneden gingen. Op hetzelfde moment had Heerenveen de koppositie gepakt, om die vervolgens niet meer uit handen te geven.

Leeuwarden, met aan het roer schipper Willem Zwaga uit Langweer, kwam na twee dagzeges nu als derde binnen en doet volop mee in de strijd om het kampioenschap. Schipper Rinus de Jong uit Sint Nicolaasga kwam met het Jouster skûtsje in het ruige weer niet verder dan de laatste plaats, met het uitvallen van Langweer en later Earnewâld als twaalfde dus. 

(Foto's: De Zakenman)

180810 Skutsjesilen Elahuizen Heerenveen

180810 Skutsjesilen Elahuizen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!