Menu

170811 Skutsje Langweer Jaap ZwagaTERHERNE - Halverwege de wedstrijd op de Snitser Mar bij Terherne leek de zwaan zich woensdag eindelijk te ontworstelen uit de achterhoede-gevechten, maar op de streep kwam Langweer opnieuw als dertiende over de finishstreep. 

Waar Grou al vrij snel onbedreigd op de winst af ging en Heerenveen veilig op een tweede plek zeilde, was het daarachter stuivertje wisselen. Langweer had nog een redelijke start, maar zakte al snel af naar de achterhoede. In de jacht op Joure, met aan het roer Sint Nykster Rinus de Jong, maakten Leeuwarden en de Súdwesthoeke een inschattingsfout, waardoor Langweer ineens in het middenveld terug te vinden was. Al snel zag Jaap Zwaga dat de concurrenten de wind beter in de zeilen hadden over de Twee Gebroeders heen kwamen. Een achtste plek kon niet worden verdedigd en bij het afschieten leek het er zelfs op dat D'Halve Maen uit Drachten op het laatste moment de rode lantaarn aan Langweer zou overgeven, maar dat bleef de mannen uit het watersportdorp bespaard. 

Hopelijk kan Langweer donderdag op het thuiswater de nare smaak van de eerste wedstrijden op een mooie manier wegspoelen. Rinus de Jong en de bemanning van het Jouster Skûtsje eindigden in Terherne overigens op een negende plek. 

(Archieffoto: De Zakenman)

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!