Menu

170803 Skutsjesilen achterkant Twee Gebroeders LangweerDE VEENHOOP - Schipper Jaap Zwaga van de Twee Gebroeders had vantevoren al een protest tegen de wedstrijdcommissie ingediend. Ondanks dat er eigenlijk geen sprake van wind was, ging de wedstrijd bij De Veenhoop door. Een teleurstellende twaalfde plaats viel het Langweerder skûtsje ten deel.

Van een wedstrijd was eigenlijk geen sprake. Na afloop zou de commissie ook toegeven dat het een loterij was. Ondanks de protesten van diverse schippers - Leeuwarden, Lemmer, Heerenveen en d’Halve Maen zeilden de wedstrijd met een rode vlag uit - is de wedstrijd desalniettemin geldig verklaard. Het is een zure appel waar schipper Jaap Zwaga doorheen moet bijten. Kans om uit het achterveld weg te dobberen, was er niet. Door een kleine zuchtje wind zat de zwaan samen met Woudsend, Lemmer, Joure en Heerenveen in de gribus bij de bootjes vlak langs de wal. 

Dinsdag, in het smalle water bij Earnewâld, mogen Jaap Zwaga en zijn bemanning vanaf een negende startplek proberen om een beter resultaat te halen.

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!