Menu

08080651 Zeilen SneekweekSNEEK - De 83ste editie van de Sneekweek kende dit weekend een zomerse start. Alle categorieën hadden op zaterdag en zondag te maken met veel zon en weinig wind. Hylke Engelsma uit Langweer leek er in de Laser Radial Master-klasse weinig hinder van te ondervinden. Hij ging er tweemaal met de winst vandaar en verschaft zich daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de rest van de week. 

In de Flits B-klasse staat het Langweerder duo Jeanet Engelsma en Siet Klimp na het eerste weekend op een vierde plaats. In de eerste wedstrijd werden zij als zesde afgeschoten, terwijl zondag een uitstekende tweede plaats werd behaald. 

In de Schakel-klasse werden Timo Engelsma en Bente Jitske Wissels vierde en elfde. Dit Langweerder duo vinden we terug op een zevende plek. Johan Troelstra, Niels van Breederoode en Djamilla Troelstra uit Oldeouwer behaalden in hun valk een zeventiende en zevende plaats. Het trio staat daarmee 21ste. Twaalfvoetsjollenzeiler Louis van Ameijden Zandstra uit Langweer werd in zijn eerste wedstrijd elfde. Hij liet zondag verstek gaan en staat daardoor 21ste. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!