Menu

160805 Langweer Skutsje zeiltekenGROU - Het Langweerder skûtsje kon zaterdag tijdens de openingswedstrijd van het SKS Kampioenschap in Grou niet imponeren. Langweer eindigde als dertiende. Debutantschipper Rinus de Jong uit Sint Nyk zat met zijn Jouster skûtsje lang in de kopgroep. De Oeral Thús finishte als achtste. 

Schipper Jaap Zwaga van Langweer stuurde de Twee Gebroeders aanvankelijk nog als achtste om de eerste boei. De rest van de wedstrijd voerde de zwaan een achterhoede-gevecht met Woudsend. Het was stuivertje wisselen om de laatste positie. Uiteindelijk wist Zwaga de W achter zich te houden. Toch zal alles wat Langweer lief is, op meer hebben gehoopt dan een op-één-na-laatste plek. 

Sint Nykster schipper De Jong zal hoop putten uit de wedstrijd op de Pikmar bij Grou. De J was de hele wedstrijd in de kopgroep te vinden. Toch moest de Oeral Thús hoe langer de wedstrijd duurde, steeds een plekje prijsgeven. 

De wedstrijd werd verrassend gewonnen door Leeuwarden, met schipper Willem Zwaga aan het roer. Maandag wordt er een vervolg aan het kampioenschap gegeven in De Veenhoop. Langweer start dan vanaf de wal op een zesde plek. Dat betekent in Earnewâld vanaf een negende plek mag worden gestart.

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!