Menu

zoeken

02050356 KaatsenSINT NICOLAASGA – Tiede Boorsma uit Sint Nicolaasga heeft in zijn woonplaats, samen met Rene Leenstra uit Heerenveen en Hans Felkers uit Stiens, de KNKB kaatswedstrijd voor heren 50 plus gewonnen. Vorig jaar schreef Boorsma deze wedstrijd ook op zijn naam.

In de finale troffen Boorsma en consorten het partuur van clubgenoot Jan Buitenga. Vorig jaar stonden de Sint Nyksters nog zij-aan-zij. Buitenga kwam, samen met Ludwig Seerden uit Franeker en Albert Walsweer uit Goutum, in de finale door als sterkste de poule-fase af te sluiten. Toch bleek in de finale dat het partuur Boorsma een maatje te groot was. Zo werd dat drietal i9n de kransen gehesen en mochten zij de rijkelijk gevulde Jumbo-tassen van voorzitter Jan de Wolff in ontvangst nemen.

In de B-klasse strandde Ferdinand van der Werf uit Joure, ook lid van KV De Oorsprong. Gerard van Loon uit Goutum, Gerben Staphorsius uit Dronten en Piet de Groot uit Midlum wonnen.

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!