Menu

zoeken

01111061 voetbalveld lijnen trekkenSINT NICOLAASGA / IDSKENHUIZEN / LANGWEER - De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) heeft de competitie-indeling voor 2018/2019 bekendgemaakt. Voor zowel VVI, Renado als Langweer zijn het veelal dezelfde tegenstanders als vorig seizoen.

VVI uit Idskenhuizen mag opnieuw in de tweede klasse I uitkomen en treft daar veelal deze clubs als het afgelopen seizoen. Nieuw zijn Nijland, Tonego uit Luttekgeest en 't Fean uit Surhuisterveen die vanuit de derde klasse een stapje omhoog doen. Ook de streekderby's tegen CVVO uit Lemmer en SC Joure staan voor het nieuwe seizoen op het programma. 

180713-tweedezaterdag.jpg

Renado komt uit in de zondag derde klasse D. Oldeholtpade en THOR uit Lippenhuizen zijn als gepromoveerde ploegen toegevoegd. Met de andere tegenstanders gingen de Sint Nyksters recentelijk al de strijd aan. Grote onbekende is USV. De vereniging uit Nieuwleusen (Overijssel) behoort officieel tot het district Oost, maar was ook vorig jaar bij district Noord ingedeeld. Toen trof het vooral clubs uit Drenthe en het oosten van Groningen. 

180713-derdezondag.jpg

Ook Langweer weet wat er voor het nieuwe seizoen wordt gevraagd. Blue Boys uit Nij Beets keert als tegenstander weer terug, nadat het een jaar op een hoger niveau mocht acteren. Oldeboorn is de andere degradant. Deze tegenstander is wel relatief nieuw voor Langweer.al is de ploeg niet geheel onbekend. In degradatie promotie wedstrijjd was de ploeg uit het watersport door de ploeg die Oldeboorn liet degraderen.

De derby tegen SC Joure staat ook weer op het programma. 

4e---5e-klasse-zondag-standaard-noord-2018-2019-3.jpg

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!