Menu

08073064 Kaatsen bordDe kaatsers van Kv de Oorsprong uit Sint Nicolaasga hebben zaterdag 7 juli in Franeker een derde prijs behaald. Van de negentien afdelingen die aan de Bondsparti - ofwel het Nederlands kampioenschap – haalden Tiede Boorsma, Ferdinant van der Werf en Jan Buitenga een heel verdienstelijke derde plek, uiteindelijk strandend op de latere winnaar Franeker.

In de eerste omloop moest het Sint Nykster trio het opnemen tegen oud-winnaar Ried. De partij werd door een zeer sterke opslag van Tiede Boorsma al vrij snel naar de hand gezet en uiteindelijk met 5-3 en 6-6 gewonnen. In de tweede omloop wachtten de spelers van "De Twa Doarpen" uit Sexbierum/Pietersbierum. Degelijk werd de partij uitgekaatst en met 5-2 en 6-2 gewonnen.

De derde omloop bracht de Sint Nyksters een staand nummer, dat wil zeggen dat ze zonder tegenstander en zonder dus een partij de omloop konden overslaan, wel een winstpartij. Daardoor kwamen ze aan de bovenkant van de lijst terecht, waardoor de volgende ronde, de halve finale hen tegen het, op papier in ieder geval sterkste partuur van de dag bracht.

Sterk opslagwerk van Tiede Boorsma en Jan Buitenga bracht de Sint Nyksters op een 1-0 voorsprong. Ook in het volgende eerst waren er kansen, maar de sterke Franekers wisten de dreiging af te wenden en kwamen gelijk. Daarna liepen ze uit naar een 4-1 voorsprong. Nog een keer konden de kaatsers van De Oorsprong zich oprichten, maar bij de stand 5-2 en 6-2 viel het doek dan toch.

Franeker won daarna ook de finale van Sint Jacobiparochie en daarmee voor de derde opeenvolgende keer de Bondspartij, het Nederlands Kampioenschap, maar vooral de Geert Hoekstra-wisselprijs.

Tiede Boorsma na afloop van de verloren partij tegen Franeker : " ik had ze graag wat meer tegenstand willen bieden, maar we moeten en kunnen tevreden zijn met deze derde prijs. In de laatste vier jaar hebben we drie keer een prijs van de Bondspartij mee naar huis kunnen nemen en dat is voor een kleine vereniging als de onze best wel goed."

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!