wvc langweer 1 0 4

MUNNEKEBUREN – Langweer is er niet in geslaagd om in de wedstrijd tegen VWC uit Munnekeburen naar de vierde klasse te promoveren. De verwachtingen waren hoog gespannen na de prima overwinning tegen Oldeboorn, maar de Langweerders konden zondagmiddag geen echte vuist maken. Een doelpunt in de tweede helft van VWC maakte aan alle illusies van de Langweerders een einde.

Beide ploegen slaagden er niet in om er een leuke wedstrijd van te maken. Mogelijk waren de spanningen te hoog. VWC speelde veel op de lange bal en het lukte de Langweerders niet om voetballend controle over de wedstrijd te krijgen. De mannen uit het watersportdorp kregen gedurende de wedstrijd wel een veldoverwicht, maar het was allemaal net iets te wild. Het was VWC dat de eerste kans kreeg maar de inzet werd met een katachtige reactie van doelman Jesse Biltstra uit het doel gewerkt. Aan de andere kant ging een kopbal van Langweer maar net naast. In het laatste kwartier van de eerste helft drong Langweer aan maar de inzetten werden gekeerd in een woud van VWC verdedigers.

De tweede helft werd nog rommeliger. Trainer Braber wisselde in de tweede helft en drietal spelers maar tot echte verandering leidde het niet. Consternatie ontstond toen de scheidrechter een vrijetrap aan VWC gaf, maar de andere kant op wees. VWC scoorde in de verwarring  maar na protesten van Langweer en overleg met de grensrechter erkende de scheidrechter zijn fout. Hij liet de vrije trap overnemen. Slap verdedigen leidde naar de 1-0 voor VWC. Nadat de inzet in eerste instantie werd geblokt, wist de VWC-speler in tweede instantie de bal wel koel in het doel te werken. Langweer probeerde het nog, maar de ware overtuiging ontbrak deze middag .

Met de nederlaag blijft Langweer ook volgend jaar in de vijfde klasse Terugkijkend op het afgelopen voetbalseizoen heeft Langweer prima gepresteerd, maar de echte kers op de taart, een historische promotie naar de vierde klasse, kreeg het net niet.

(foto's: De Zakenman)

wvc langweer 1 0 12wvc langweer 1 0 14wvc langweer 1 0 17wvc langweer 1 0 22wvc langweer 1 0 42