Menu

050616 langweer zandhuizen 3LANGWEER - VV Langweer mag in een dubbele confrontatie met VV Oldeboorn proberen om voor het eerst sinds de jaren tachtig promotie naar de vierde klasse af te dwingen. Aankomende zondag staat op Sportpark It Tsjillân het eerste duel op het programma. 

VV Langweer legde in de vijfde klasse B beslag op de vierde plek, die na het verdelen van de periodetitels recht geeft op het spelen van promotie-degradatiewedstrijden. Met name de laatste weken is de ploeg van trainer Joop Braber goed op dreef. Na de 6-1 winst op FFS was al zeker dat de roodhemden uit het watersportdorp nog een toetje krijgen voor het seizoen. 

Tegenstander VV Oldeboorn werd dertiende in de vierde klasse A en zag alleen Blue Boys onder zich eindigen. Uit 26 wedstrijden vergaarde de ploeg van de Sint Nykster trainer Piet de Winter 24 punten. Net na de winterstop bungelden de Aldeboarnsters nog onderaan. Met een aantal cruciale overwinningen werd directe degradatie voorkomen. De Winter komt volgend jaar in ieder geval in de vierde klasse uit, ook als Oldeboorn haar hoofd voor Langweer zou moeten buigen. Hij is volgend jaar namelijk de trainer van vierdeklasser Nieuweschoot.  

In de laatste reguliere competitiewedstrijd verloor VV Oldeboorn met 1-0 van Terschelling. VV Langweer daarentegen won overtuigend met 1-7 van SC Flamingo uit Leeuwarden. Doelpunten werden gemaakt door Remco Sappé (twee keer), Pieter Marten Brinksma (twee keer), Piet van der Weij, René Feenstra en clubtopscoorder Sander Drost, die zijn seizoenstotaal op vijftien bracht. 

VV Langweer heeft haar inwoners opgeroepen om zondag in grote getale naar de wedstrijd te komen om het vlaggenschip aan te moedigen. Vorig jaar lukte het de roodhemden onder leiding van Guido Pen net niet om clubhistorie te schrijven. Toen moest de club, na een gelijkspel in de uitwedstrijd, met 2-4 haar meerdere in Zandhuizen erkennen. 

(Archieffoto: De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!