Menu

zoeken

rEANDO OLDWEMARKT 1 3 3

SINT NICOLAASGA – Renado is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd van dit seizoen winnende af te sluiten. Net als een paar weken terug was Oldemarkt te sterk. Werd het in de uitwedstrijd nog 5 -2, zondagmiddag werd thuis onder leiding van trainer Jan de Wolff met 1 – 3 verloren.

Het dit seizoen door vele blessures geteisterde Renado was lange tijd gelijkwaardig met Oldemarkt en kreeg een aantal prachtige kansen. Aan de andere kant was het Brun Bergsma die ook nu weer een prima partij stond te keepen. Na een goede aanval van Renado was het Theunis Sloothaak die de bal tegen de doelman aanschoot en de terugspringende bal koppend net niet over de doelman wist te krijgen. Het was Rudi Postma die de rebound in het net wist te werken en Renado verdiend op voorsprong zette.

In de tweede helft was het niet anders. Al werd het verdedigend bij de Sint Nykster alsmaar slordiger wat tot twee doelpunten leidde voor Oldemarkt. Renado probeerde aanvallender te spelen maar het lukte niet om echt een vuist te maken. Het was Oldemarkt dat in de slotminuut met een prachtig doelpunt de eindstand op 1 – 3 bracht.

Met het laatste duel sluit Renado de competitie af waar het in de start een prima indruk achterliet. Het goede niveau kon helaas door de vele blessures niet worden vastgehouden. Aan de inzet, op enkele uitzondering na, lag het niet maar het beetje extra dat nodig is in de derde klasse werd in al de linies gemist. De Sint Nyksters eindigden uiteindelijk op een elfde plaats met drie punten meer dan Udiros. Wijster en Udiros spelen nog nacompetitie en het met slechts drie punten zal Lemmer het volgend jaar in de vierde klasse moeten proberen.

Gelukkig voor Renado lijken enkele vaste eerste elftal spelers op de weg terug. In de rust stond de van een beenbreuk herstellende Hans Semplonius alweer een balletje te trappen. Ook Giedo de Weerd, Tjitte Werkman en Johan Potma zijn druk bezig met het herstellen van vervelende knieblessures. Het is echter de vraag of zij de start van de competitie zullen halen. Positief is de aanstormende jeugd. De pas 18 jarige Frits de Jong  was zeker in de tweede deel van het seizoen één van de betere spelers van het elftal, Ook de junioren Guus Bax en Stefan de Vries maken een goede ontwikkeling door. De ontwikkeling van de jonge spelers Rowin de Wolff en Rick van Veen bleef dit seizoen enigzins achter, maar beide spelers hebben het in zich om een vaste waarde te kunnen worden voor het volgend seizoen in het tweede seizoen in de derde klasse. 

(Foto's: De Zakenman)

rEANDO OLDWEMARKT 1 3 8

rEANDO OLDWEMARKT 1 3 10

rEANDO OLDWEMARKT 1 3 15

rEANDO OLDWEMARKT 1 3 20

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!