161104 VV Langweer neutraalLANGWEER - Dankzij een overtuigende 6-1 overwinning op FFS uit Vegelinsoord heeft VV Langweer over het hele seizoen gezien het spelen van promotiewedstrijden afgedwongen. In de voorlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen had de ploeg van trainer Joop Braber voldoende aan een gelijkspel. Zou dat punt in thuiswedstrijd tegen FFS niet worden behaald, dan zou er nog de mogelijkheid in de uitwedstrijd tegen Flamengo uit Leeuwarden zijn.

VV Langweer liet er echter geen gras over groeien. Toch waren het de Stobbegatsters die de leiding namen. In de vijfde minuut werd een discutabele penalty benut. Meteen daarna ging Langweer op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg in een paar minuten tijd verschillende kansen. De 1-1 was een kwestie van tijd, of eigenlijk een kwestie van minuten. Acht minuten na de 1-0 bediende Roland Burger met een hakje Sander Drost. De aanvaller liet die kans niet onbenut. Na de gelijkmaker moest Langweer scherp zijn, want FFS kreeg kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Toch hield het elftal uit het watersportdorp het doel schoon. In de 35ste kwam de thuisploeg op voorsprong. Remco Sappé zette goed door en scoorde. Ook daarna kreeg FFS kansen. Er werd zelfs op de lat geschoten, maar Langweer kon de voorsprong ongeschonden naar het rustsignaal brengen.

In de tweede helft zette de ploeg uit Vegelinsoord dezelfde lijn door en de gelijkmaker hing in de lucht. Keeper Jesse Bilstra en het aluminium brachten redding. Tegen de verhouding in maakte Sander Drost de 3-1. Een opmerkelijk doelpunt want hij krulde een corner direct in doelmond. FFS knakte en Langweer zette door. Sander Drost tekende met zijn hoofd voor zijn derde doelpunt na een voorzet van Folkwin Elsinga. De 5-1 kwam op naam van Roland Burger te staan, die de bal in de breedte kreeg aangespeeld door Sander Drost. Het laatste doelpunt was een plaatje. Remco Sappé schoot van meer dan veertig meter de bal over de keeper, die te ver voor zijn doel stond.

(Archieffoto: De Zakenman)