trinitas renado 2 1 36BOIJL – Een doelpunt van Trinitas in de laatste minuut bracht Renado een verlies in de laatste uitwedstrijd van de competitie. Doordat Udiros thuis met 2–7 van Dwingeloo verloor heeft het verlies van Renado geen consequenties en blijven de Sint Nyksters ook volgend seizoen in de derde klasse.

Renado startte prima. De ploeg van Jan de Wolff speelde fel en had zeker in de beginperiode het beter van het spel. Al na zes minuten kreeg Theunis Sloothaak een dot van een kans maar hij stuitte op de Trinitas-doelman. De terugspringende bal kwam net niet bij Albert Anne Brouwer in de voeten. Zo ging het in de eerste helft vaker. De inzet bleef bewonderingswaardig maar het was allemaal net te onnauwkeurig. Na ruim een half uur was het aan de andere kant wel raakt toen Reggy Meurs onder de bal door liep en Trinitas scoorde. In de slotminuut van de eerste helft was het Arjen Postma die goed doorzette. Hij stuitte op de keeper die vervolgens de bal in de voeten van Jaimy Carabain schoot. Hij faalde niet en maakte koelbloedig de gelijkmaker.

Guus Bax Jnr maakte in de tweede helft zijn opwachting in het eerste team. Hij kwam er in voor de ongelukkig voetballende Rowin de Wolff. De leergierig Bax was volop in beweging en zocht veelvuldig contact met Arjen Postma voor aanwijzingen. Renado kreeg ook in de tweede helft een aantal kansen, maar kwam maar niet tot scoren. Ook junior Stefan de Vries kwam nog in het veld voor Theunis Sloothaak. In de laatste minuut was het wederom Trinitas die scoorde en zo in hun laatste thuiswedstrijd de volle buit binnenhaalde. Een slotoffensief leverde helaas voor de Sint Nyksters niets meer op.

Komende zondag staat de laatste wedstrijd tegen Oldemarkt op het programma. Die ploeg zette brutaal Akkrum met 3 – 0 aan de kant. Het kan allemaal nog fout gaan als Udiros met meer dan dertig doelpunten verschil van Steenwijker Boys wint. Maar daar geloven de trouwe supporters van De Sint Nyksters niet in.