Menu

zoeken

180520 SLAK Langweer1LANGWEER - Ruim twintig skûtsjes zijn zaterdag in de oude haven van Langweer aangemeerd. Voor de zeventiende keer werd het Skûtsje Lange Afstands Kampioenschap georganiseerd. Studententeams gaan met elkaar de zeilstrijd aan tussen verschillende Friese havens. 

De teams moeten niet alleen zo snel mogelijk een traject afleggen, maar ook de traditionele facetten van het skûtsjesilen maken onderdeel uit van de wedstrijd. Zo moet er worden gejaagd, waarbij de skûtsjes vanaf de wal worden voortgetrokken, en geboomd, waarbij de vaartuigen met een boom worden voortgeduwd. Er is een speciaal wedstrijdcomité, dat alles in goede banen leidt. 

Langweer was zaterdag het eindstation. De verwachting was dat rond vier uur de haven al vol zou liggen. Dit bleek een optimistische inschatting. Terwijl de meeste skûtsjes nog bezig waren, lag er toen pas een klein aantal in de oude haven. Uiteindelijk ligt die weer stampvol, boord aan boord.

Uiteraard profiteert tijdens het evenement ook de plaatselijke horeca van de komst van de meer dan honderd studenten. Het kampioenschap vindt op zaterdag en zondag plaats..

(Foto's: De Zakenman)

180519 SLAK Skutsjes Langweer

180519 SLAK skutsjes langweer haven

180519 SLAK skutsjes langweer studenten

180520 SLAK Langweer

180520 SLAK langweer0



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!