14070757 Voetbal GastenBEETSTERZWAAG - VV Langweer heeft zondagmiddag in Beetsterzwaag goede zaken gedaan om het seizoen 2017-2018 een mooi slotstuk te geven in de vorm van het spelen van promotie-degradatiewedstrijden. Tegen het laaggeklasseerde De Sweach won het vlaggenschip uit het watersportdorp, in een overigens matige wedstrijd, met 0-3. Naaste belager SC Joure verloor haar uitwedstrijd van Blauwhuis en verspeelde daarmee kostbare punten.

De opdracht voor de manschappen van trainer Joop Braber was vooraf duidelijk. Door alle komende wedstrijden winnend af te sluiten, houdt VV Langweer alles in eigen hand in de richting van de nacompetitie. Dat perspectief is, met nog twee wedstrijden te spelen, nog rooskleuriger geworden. Langweer heeft namelijk al een voorsprong van zes punten op SC Joure opgebouwd en heeft in principe aan één gelijkspel voldoende. Sterker nog, ook SC Deinum, dat momenteel op de derde plaats staat, is in het vizier gekomen. Dat elftal speelde haar laatste wedstrijd bijna een maand geleden op 22 april, uitgerekend een winstpartij tegen Langweer, maar kwam sindsdien niet meer in actie. Met de topper tegen nummer Aengwirden en de lastige uitwedstrijd tegen Blauwhuis zal de nummer drie alle zeilen moeten bijzetten om de voorsprong van drie punten op Langweer te behouden.

VV Langweer had zondag weinig te duchten van De Sweach. Grootste tegenstander was het lastig bespeelbare veld, dat zijn weerslag op de wedstrijd had. Braber's elftal maakte ook op de slechte grasmat vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat de thuisploeg zich geen illussies hoefde te koesteren. Er werden door Langweer kansen gecreeërd en dat resulteerde in de achttiende minuut in de openingstreffer. Sander Drost bediende vanaf de linkerkant Pieter Marten Brinksma, die vervolgens de bal in de winkelhaak schoot. Zes minuten later kopte Roland Burger de corner van invaller Piet van der Weij binnen en verdubbelde daarmee de voorsprong. Van der Weij moest zijn trainpak uittrekken nadat Edwin Drost het veld met een blessure moest verlaten. In de veertigste minuut was het opnieuw Burger die een pass uit de verdeding op waarde schatte. Hij nam de bal beheerst aan en liet de keeper van De Sweach vervolgens kansloos. De 0-3 bij rust was tevens de eindstand. Langweer kreeg nog wel kansen, maar wist het net niet te vinden. De tegenstander was ook onmachtig.

Aankomende zondagmiddag ontvangt Langweer om half drie op eigen veld FFS uit Vegelinsoord. Een week later is de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Flamingo uit Leeuwarden.

(Archieffoto: Noordoost.nl)