Menu

180513 Lemmer Ahoy LangweerLANGWEER - Lang leek de Twee Gebroeders uit Langweer af te stevenen op een topklassering tijdens seizoensouverture van het skûtsjesilen. Rond de Lemster Baai werd er tijdens de Lemmer Ahoy gezeild. Een matig resultaat in de slotwedstrijd op zaterdag wierp schipper Jaap Zwaga en zijn mannen terug en daardoor moest het Langweerder Skûtsje genoegen nemen met tiende plek tijdens de driedaagse.

In de baai van Lemmer ontstond er een prachtig schouwspel tussen SKS en IFKS skûtsjes. Zestig zeilschepen gingen in drie verschillende klassen de strijd met elkaar aan. Vanwege de veiligheid was er op iedere dag één wedstrijd. Bij de opening van de Lemmer Ahoy 'nieuwe stijl' op Hemelvaartsdag kwam Langweer als zesde over de finish in de eerste klasse, met 25 skûtsjes. Een resultaat met perspectief. Helemaal nadat Zwaga en zijn mannen op de vrijdag een podiumplaats veroverden. Langweer hoefde alleen De Waaksdom van Ulbe Zwaga en de Ora et Labora van Sietse Broersma voor zich te laten. Met een uitstekende uitgangspositie werd aan de slotdag begonnen. Helaas viel de Zwaan helemaal terug en moest er met een 23ste plaats genoegen worden genomen. Uiteindelijk werd Langweer tiende in de eindklassering. 

De Sint Nykster schipper Rinus de Jong van het Jouster Skûtsje werd op één na laatste in de eerste klasse. Dat had voor een groot deel te maken met de uitslag op de tweede dag, waarop de Oeral Thús niet finishte. Op de eerste dag kwam de J in de middenmoot, als vijftiende over de finish. In de slotwedstrijd kwam De Jong als 22ste, net voor Langweer over de finish. In de eindklassering wist Joure alleen Earnewâld achter zich te laten. Dat team startte niet in de tweede en derde wedstrijd.

(Foto's: De Zakenman)

180513 Lemmer Ahoy Langweer vrijdag

180513 Lemmer Ahoy vloot vrijdag

180513 Lemmer Ahoy Joure vloot

180513 Lemmer Ahoy vlootHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!