cvvo vvi 26

LEMMER -  VVI heeft  met een 1 – 4 overwinning  op CVVO sportieve wraak genomen  op de Lemsters van de het verlies  met 0 – 4 van 25 november. De Idskenhuisters, die vrijuit konden voetballen, behaalden een verdiende overwinning en waren in deze derby de betere partij.

VVI had in de eerste helft al snel een overwicht maar tot doelpunten kwam het niet. Vooral Jan Faber had een aantal prima kansen. CVVO creëerde weinig kansen, maar kwam totaal onverwacht in de 36ste minuut op een voorsprong toen een ingooi bij de achterlijn van de Lemsters in de voeten werd gegooid van een CVVO speler die de bal in een keer naar voren schoot. De vrijstaande Lourens Visser maakte vervolgens geen fout. VVI bleef de meest aanvallende ploeg, maar tot doelpunten kwam het niet.

In de tweede helft  werd de druk op het CVVO-doel als maar groter. Johannes Lindeboom werd binnen de zestien gevloerd zodat Ronald de Jong vanaf de stip beheerst de gelijkmaker kon scoren. Jan Faber bracht in de 66ste minuut op en 1-2 voorsprong. VVI beloonde de trouwe meegereisde supporters nog tweemaal. Jan Faber en Ronald de Jong maakten beide nog een doelpunt en brachten zo de eindstand op 1–4.