060518 langweer aav 3 0 4

LANGWEER  -  Met een 3 – 0 overwinning van AVV blijft Langweer volop in de race voor de nacompetitie. Naaste concurrent SC Joure staat met hetzelfde aantal wedstrijden drie punten onder de ploeg uit het watersportdorp.

Nadat in het doordeweekse inhaal duel Langweer met 1–6 fors uithaalde bij FFS in Vegelinsoord was het zondag na drie minuten al raak doordat Edwin Drost Langweer op voorsprong zette. Langweer verdubbelde nog geen 10 minuten later de voorsprong toen Remco Sappe uit een scrimmage de 2-0 scoorde. Het bleef echter oppassen voor Langweer omdat de tegenstander van Terschelling goed bleef combineren. De thuisploeg bleef echter fier overeind en hield goed stand.

Langweer ging na de rust ook weer volop in de aanval. Wat meteen na de aftrap in de eerste helft wel slaagde, lukte pal na rust niet. De eerste de beste aanval na twee minuten strandde namelijk in de handen van de AVV keeper. Langweer ontsnapte aan de aansluitingstreffer toen de bal via de onderkant van de lat het veld weer in sprong. AVV kreeg vervolgens een aantal kansen, maar Langweer-doelman Jesse Bilstra hield zijn doel schoon. Ronald Burger maakt aan alle illusies van AVV een eind door in de 82ste minuut uit een corner te scoren en Langweer de verdiende 3–0 overwinning bezorgde.

Met nog vier wedstrijden te gaan, waarvan drie op vreemde bodem heeft Langweer alles in eigen hand voor een verlenging van de competitie voor promotiewedstrijden naar de vierde klasse .