oldermarkt renado 5 2 3

OLDEMARKT - Een slordig verdedigend  Renado heeft tegen Oldemarkt geen vuist kunnen maken en misschien iets geflatteerd maar terecht verloren van Oldemarkt dat nog volop in de race is voor nacompetitie voor promotie. De Sint Nyksters verloren het duel met 5 -2 en daarmee kostbare punten.

Renado had vanaf het begin de nodige problemen met de snelle aanvallen van Oldemarkt. Toch waren er ook kansen voor de Sint Nyksters. Zo schoot Arjen Postma vrij voor doel hoog over na een goede actie van Theunis Sloothaak langs de lijn. Oldemarkt kwam in de 25ste minuut op voorsprong toen de thuisclub geen strobreed in de weg werd gelegd en kon scoren. Nadat Theunis Sloothaak in het strafschop gebied werd onderuit gehaald kreeg Renado echter een opgelegde mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Rudi Postma schoot de bal echter in de handen van de keeper.

Renado begon in de tweede helft prima en er kwam druk op de Oldemarkt defensie. Een goede voorzet van Ronald Boersma, hersteld van een beenbreuk, werd door Theunis Sloothaak in het doel gewerkt. Toch was het wederom slordig verdedigen dat Renado weer op achterstand deed komen. Uit een corner van Oldemarkt werd het 3–1 toen de aanvaller ongehinderd in kon koppen. Renado kreeg weer aansluiting toen Theunis Sloothaak wederom in het strafschopgebied werd neergehaald en hijzelf vanaf elf meter voor de 3–2 aantekende.  Renado zette alles op de aanval en zocht naar de gelijkmaker. In de laatste minuten was het de thuisclub die nog tweemaal scoorde en zo de eindstand van  5-2 op het scorebord zette.

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Renado het ontlopen van de nacompetitie nog in eigen hand. Cruciaal wordt het duel komende zondag tegen Udiros dat met vijf punten minder en één wedstrijd meer onder Renado staat. Komende donderdag kunnen de Sint Nyksters het zich al gemakkelijker maken door thuis punten te pakken van Steenwijker Boys.