reando trinitas 2 1 18

SINT NICOLAASGA – Met een verdiende 2–1 overwinning op Trinitas heeft Renado een goede stap gezet richting handhaving in de derde klasse. Net als afgelopen donderdag tegen Lemmer werd er hard gewerkt. Ook het vertrouwen en het goede voetbal komt langzaam terug.

Renado startte moeizaam en liet het initiatief aan Trinitas. Na een kwartier draaiden de rollen om en kwam Renado steeds beter in het spel. Met een prima spelende Hendrik Zijlstra op het middenveld  ontstond er steeds meer druk op het Trinitas-doel. Na bijna een half uur was het bijna raak toen een kopbal van Jens Talsma maar net naast ging. De tegenstander uit de dorpen Zorgvlied, Elsloo en Boijl loerde op de counter. In de 42ste minuut taxeerde Jurjen Kramer de bal compleet verkeerd en trok onnodig aan de noodrem. Het resulteerde in een strafschop, maar doelman Brún Bergsma liet zien dat hij  in goede doen steekt. Hij keerde op voortreffelijke wijze de inzet, zodat Renado ongeschonden de kleedkamers kon opzoeken.

De tweede helft gaf geen ander beeld. Trinitas probeerde druk te zetten en Renado probeerde met druk naar voren gevaar te stichten. Het spel van de Sint Nyksters werd verzorgder door een goed bezet middenveld waar Arjen Postma en Rudi Postma de lijnen uitzetten. In de 78ste minuut werd Albert Anne Brouwer langs de lijn bediend. Zijn perfecte voorzet werd door Theunis Sloothaak in het doel gekopt. Twee minuten later was het Arjen Postma die een vrije trap aan de zijlijn tot ieders verbazing in één keer in het doel schoot. De winst leek binnen, maar vlak voor tijd kreeg Trinitas toch nog aansluiting. De bal spatte namelijk van de voet van spits Frits de Jong, hij zette Brún Bergsma op het verkeerde been en de goalie van Renado uit. Daar bleef het echter bij.

Met de overwinning op Trinitas staat Renado op een negende plaats, vijf punten boven Udiros die ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het zorg voor trainer Jan de Wolff om zijn team scherp te houden en de voorsprong in punten niet uit handen te geven. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Oldemarkt, die volgende week op het programma staat.

(Foto's: De Zakenman)