lemmer renado 1 2 14LEMMER – Na de  8 – 0 overwinning op 29 oktober in het thuisduel  heeft Renado ook de tweede wedstrijd deze competitie tegen Lemmer gewonnen.  Renado won donderdagavond onder toeziend oog van de vele meegereisde Renado supporters de inhaalwedstrijd met 1 – 2. Renado deed er alles aan om er een wedstrijd van te maken maar vooral van Lemmer zijde was het te mager om er een echt duel van te maken.

De Sint Nyksters speelde weer met Arjen Postma op het middenveld doordat  Reggy Meurs weer in het veld stond na zijn schorsing . Met Rudi Postma in de spits kwam er meer druk naar voren. Renado kwam al vroeg op voorsprong toen een Lemmer speler de bal binnen de zestien met de hand beroerde. Rudi Postma benutte koel de toegekende penalty. Renado bleef de betere  partij en kreeg een aantal kansen. Zo reageerde Rowin de Wolff prima op een voorzet maar de bal ging maar net over. Een prachtige aanval in de 37ste minuut leidde tot een verdubbeling van de voorsprong. Arjen Postma bediende op maat Rudi Postma die de bal prima afwerkte en Renado verdiend op 0-2 voorsprong bracht.

In de tweede helft  ook een aandringend Renado maar de kansen werden niet benut. Lemmer speelde op het randje en werd getrakteerd op een vijftal gele kaarten. . Het werd in de slot minuten nog spannend toen Lemmer een vrije trap in de 87ste minuut onhoudbaar achter keeper Brún Bergsma schoot en zo aansluiting kreeg. Uit de eerste de beste aanval van Renado schoot Arjen Postma nog op de paal. De overwinning was dik verdiend  en bied perspectief om de nacompetitie te ontlopen.

Zondag speelt de ploeg van trainer Jan de Wolff tegen Trinitas terwijl de directe concurrenten Wijster en Havelte tegen elkaar spelen.

(foto's: De Zakenman)

lemmer renado 1 2 25lemmer renado 1 2 37lemmer renado 1 2 55lemmer renado 1 2 59