05050253 Voetbal GrensrechterLANGWEER - SF Deinum heeft zondagmiddag met overtuigende cijfers van VV Langweer gewonnen. Op Sportpark It Tsjillân werd het 1-4 voor de gasten.

De huidige nummer drie uit de vijfde klasse B had eigenlijk geen kind aan het elftal van trainer Joop Braber. VV Langweer speelde slordig en kreeg geen vat op het georganiseerde spel van de tegenstander. De thuisploeg kreeg desalniettemin wel kansen om de score te openen, maar was de onderliggende partij. Zeven minuten voor het rustsignaal werd een voorzet van de rechterkant door de spits van SF Deinum tegendraads ingekopt. Een goede aanval twee minuten in blessuretijd lag zelfs aan de basis van de 0-2.

Deinum scoorde slechts minuten na het terugkeren uit de kleedkamer de 0-3, waardoor de wedstrijd eigenlijk meteen al gespeeld was. Langweer probeerde de rug te rechten en kreeg enkele kleine kansen, maar toch was het de tegenstander die in de zestigste minuut voor de vierde keer het net wist te vinden. Deinum controleerde de wedstrijd, maar moest in de negentigste minuut wel een eretreffer van Edwin Drost toestaan.

Aankomende zondag speelt VV Langweer opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt nummer twee Boornbergum op bezoek. Die tegenstander heeft weliswaar drie punten minder dan koploper Aengwirden, maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld. Langweer staat op een vijfde plaats. Nummer vier Joure heeft drie punten meer, maar ook twee wedstrijd meer gespeeld. De top drie is voor het vlaggenschip uit het watersportdorp inmiddels uit zicht verdwenen.

(Archieffoto: Noordoost.nl)