180423 SNVV Bolsward smashBOLSWARD - SNVV speelde zaterdagmiddag de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen. VC Bolsward was een week eerder al kampioen geworden. Er ontspon zich een wedstrijd, die volgens coach Ron Durge van de Sint Nykster dames ‘een finale had kunnen zijn’. SNVV verloor nipt, maar kan als nummer twee met vertrouwen de playoff-wedstrijden tegemoet zien.

Al aan het begin van de wedstrijd sloeg SNVV een gat van maximaal tien punten, met Bolsward dat gedurende de hele competitie ongeslagen was. De thuisploeg vocht zich terug, maar kon niet voorkomen dat de eerste set met 18-25 naar de Sint Nyksters ging. De tweede set waren de rollen omgedraaid. Bolsward nam het initiatief en gaf de snelle voorsprong niet meer uit handen (28-18)

In de derde set kwam SNVV opnieuw op een achterstand. Spelverdeelster Marise Agricola moest met een vervelende enkelblessure het veld verlaten. Na dat oponthoud, waarbij Moniek Sikkes uit dames 2 van de bank moest komen, werd het tij gekeerd. SNVV won de set vrij eenvoudig met 17-25.

De vierde set was er één van een hoog niveau. SNVV had kansen om de wedstrijd te winnen, maar toch was het Bolsward dat van misverstanden aan Sint Nykster zijde wist te profiteren. De kampioensploeg pakte de set met 25-22. De korte beslissende set ging op en neer. SNVV nam een voorprong, maar Bolsward wist de wedstrijd te doen kantelen en won met 15-22.

Coach Ron Durge is tevreden en kijkt met vertrouwen naar de aankomende promotie-degradatie-wedstrijden. ,,Het was een heerlijke pot. Natuurlijk baal je van het verlies, maar hier kan ik mee leven. Het uitvallen van Marise Agricola is een domper en laten we hopen dat ze volgende week hersteld is. De ploeg was geschrokken, maar wist zich te herpakken. Een mooie wedstrijd na een geslaagd seizoen. Nu moeten we voor de beloning gaan. Winnen van de play-offs.”

SNVV speelt aankomende zaterdag de play-offs in Easterein. Vanaf 13.00 uur worden de wedstrijden tegen SVW D1 en Flash Nieuwleusen D2 gespeeld. Het programma is nog niet bekend.

(Foto's: Marieke van der Werf)