mildam renado 1 0 16

MILDAM – Een uiterst pover Renado heeft zondagmiddag geen punten weten te behalen tegen Mildam. Renado was geen schim van de laatste duels waarbij strijdlust het won van het voetbal. Lange tijd leek het op een gelijkspel uit te draaien, maar Mildam scoorde in de slotminuten nog de 1 -0.

Renado mistte deze middag de geschorste Reggy Meurs in de achterste linie. Arjen Postma nam zijn positie over en dat betekende eigenlijk gelijk een verzwakking van het middenveld. Ook Mildam bakte er deze middag niet veel van, maar creëerde in tegenstelling van de Sint Nyksters wel een aantal kansen waarbij de paal in de 32ste minuut Renado voor een achterstand behoedde.

Trainer Jan de Wolff wisselde in de tweede helft zijn complete voorhoede, maar ook dat sorteerde niet het gewenste effect op het spel van de Sint Nyksters. Geluk voor Renado was dat doelman Brún Bergsma in goede vorm stak en zowel in de eerste als de tweede helft een paar prachtige reddingen verrichtte. Mildam trok meer in de aanval en slap verdedigen zorgde in de 83ste  minuut voor een verdiende voorsprong van Mildam dat hiermee belangrijke punten vergaarde voor strijd om nacompetitie te ontlopen.

Komende donderdag speelt Renado de uitwedstrijd tegen Lemmer.