190418 LANGWEER AENGWIRDUM 1 1 1LANGWEER -  Koploper Aengwirden en Langweer zijn donderdagavond  op het sportpark It Tsjillân niet verder gekomen dan een gelijkspel. Langweer had een penalty nodig om in de allerlaatste minuut op gelijke hoogte komen.

Het werd in Langweer een bar slechte wedstrijd waarbij beide ploegen veelvuldig gebruik maakten van de lange bal wat het voetbal niet ten goede kwam. Aengwirden liet op geen enkele wijze zien om de koploper te zijn en Langweer probeerde het wel maar  het lukte  deze avond niet. Sander Drost was de enige speler voor Langweer die voor nog enig gevaar zorgde maar zijn vizier stond niet echt op scherp. In de 20ste minuut bracht de lat redding voor Langweer  in zowat de enigste wapenfeit van Aengwirden van de eerste helft. De laagstaande zon maakte het in de eerste helft voor de Linesman van Langweer erg moeilijk om het spel goed te volgen. Maar door goede samenwerking met de uitstekende leidend scheidsrechter had dit verder geen gevolgen.

In de tweede helft was het spel niet echt beter en van beide zijden bleef het rommelig.  Ronald Burger had voor het team van coach Braber de 1 – 0 op de schoen maar de bal belande op de paal. Onoplettendheid in de laatste linie van Langweer zorgde dan de Aengwirden aanvaller vrij kon doorlopen en de uitgespeelde keeper Jesse Bilstra was kansloos. Langweer bleef aandringen maar alles was te slordig om echte kansen te creëren. In de laatste minuut belande binnen de zestien een bal op de handen van een verdediger. Uit de toegekende penalty scoorde Langweer de gelijkmaker in een wedstrijd die eigenlijk ook geen winnaar verdiende.

Komende zondag mag Langweer aan de bak in de thuiswedstrid tegen de nummer drie geplaaste Deinum .

(foto's|: De Zakenman)

190418 LANGWEER AENGWIRDUM 1 1 13190418 LANGWEER AENGWIRDUM 1 1 19190418 LANGWEER AENGWIRDUM 1 1 22190418 LANGWEER AENGWIRDUM 1 1 36190418 LANGWEER AENGWIRDUM 1 1 41