Menu

160417 SkutsjesilenLANGWEER - Voor de tiende keer wordt het watersportseizoen in Langweer geopend met een zeilwedstrijd tussen een groot aantal skûtsjes op de Langwarder Wielen. Vanwege de jubileumeditie leggen de deelnemers aan Skûtsjerun dit keer nautische afstanden af.

De traditionele opening van het watersportseizoen vindt in het weekend van 14 en 15 april plaats. Burgemeester Fred Veenstra opent op zaterdagochtend acht uur symbolisch het watersportevenement. De hardlopers van de Skûtsjerun krijgen rond elf uur het startschot voor de nautische zeven zeemijl (12,45 kilomter) of de drie-en-een-halve zeemijl (6,78 kilometer). Het parcours loopt langs de boorden van de Langwarder Wielen.

Terwijl de hardlopers bezig zijn met hun evenement, strijden de skûtsjes op het water van de Langwarder Wielen. De eerste wedstrijd begint om half tien. Inmiddels mag de organisatie zich verheugen op de deelname van meer dan veertig skûtsjes. De kleine finale is zondagochtend om tien uur, de grote finale start om 14.00 uur. 

Voor de tweede maal wordt ook de Skûtsjekuier georganiseerd. Voor de wandelaars is er zondag een afwisselende route van twaalf kilometer uitgezet. En ook hier vormt de strijd tussen de skûtsjes het bijzondere decor. Op zondag is er in het centrum van Langweer naast alle sportieve evenementen een braderie. Beide avonden worden afgesloten met live-muziek in de diverse horecagelegenheden.

Het sportieve programma is alsvolgt: 

Skûtsjesylwedstrijden: Zaterdag om 09:30 uur, 11:00 uur. 13:30 uur en 15:00 uur. Zondag om 10:00 uur kleine finale en 14:00 uur grote finale. Informatie via www.skutsjesilenlangwar.nl 

De Skûtsjerun start zaterdagmorgen om 11:00 uur. Inschrijven kan tot donderdag 12 april via www.skutsjerun.com De kosten zijn 7,50 euro.Inschrijven kan ook aan de start. De kosten zijn dan 8 euro.

De Skûtsjekuier start op zondagmiddag tussen 13:00 uur en 13:30 uur bij café 'De Drie Zwaantjes'. Inschrijven kan tot donderdag 20 april via www.deskutsjekuier.nl De kosten bedragen 7,50 euro. Inschrijven bij de start is dit jaar niet meer mogelijk. 

(Archieffoto: De Zakenman)

180406 Poster Opening Watersportseizoen LangweerHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!