07060954 Voetbal keeper gepasseerdLANGWEER - VV Langweer heeft de midweekse wedstrijd tegen Flamingo uit Leeuwarden donderdag met overtuigende cijfers gewonnen. Na negentig minuut stond er donderdagavond 7-2 op het scorebord.

Na het eerste fluitsignaal kregen de beide ploegen meteen kansen. Het waren de gasten die de score openden. In de achtste minuut haalde de spits van Flamingo doeltreffend uit. De roodhemden uit het watersportdorp trokken de stand uit een corner gelijk. Het was Pieter Marten Brinksma die de hoekschop wist binnen af te ronden. De spits had nog geen twee minuten nodig om ook zijn tweede treffer te maken en Langweer op voorsprong te brengen. Hij wist een dieptepass op waarde te schatten door de bal in het net te schieten. Tien minuten later was Langweer opnieuw gevaarlijk vanuit een corner. Roland Burger zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten, maar Edwin Drost reageerde vervolgens attent door de terugvallende bal binnen te tikken. Het publiek had geen kans om met de ogen te knipperen want even later verkleinde Flamingo de achterstand weer. Net voor het rustsignaal pakte de voordeelregel na een overtreding op Piet van der Weij goed uit. Edwin Drost wist met deze kans wel raad en schoot zijn tweede treffer binnen. Met een 4-2 stand gingen de ploegen de kleedkamer in.

Het spel werd in de tweede helft harder. Er werden verschillende gele kaarten uitgedeeld. Rond de zestigste minuut werd Langweer opnieuw gevaarlijk uit een corner. Roland Burger kopte de bal terug op Herman Roffel, die de 5-2 maakte. Het duurde tot de tachtigste minuut voordat de thuisploeg één van de vele kansen wist te benutten. Nu was het Piet vander Weij die een doelpunt wist te maken. Twee minuten later werd het zelfs 7-2. Roland Burger scoorde na een snelle aanval over de linkerflank. Na het laatste fluitsignaal raakten de gemoederen nog enigszins verhit. VV Langweer kon ieder geval weer drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer Joop Braber houdt hierdoor aansluiting met de clubs, die nog meedoen om de promotiewedstrijden. Omdat er veel verschillen zijn met het aantal gespeelde wedstrijden vertekend de stand op de ranglijst. Aengwirden gaat aan kop met 44 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. Boornburgum heeft echter drie wedstrijden minder gespeeld en volgt op een tweede plek met 39 punten. Die ploegen zullen vermoedelijk uitgaan maken wie er kampioen wordt in de vijfde klasse B. Derde is Deinum SF met 35 uit 18, vierde Joure met 28 uit 16 en dan volgen Tijnje met 25 uit 13 en Langweer met 24 uit 13. De kaarten zijn dus nog niet geschud.

(Archieffoto: Noordoost.nl)