langweer tijnje 2 3 2LANGWEER -   Langweer heeft drie belangrijke punten verspeeld tegen Tijnje . Op het sportpark it Tsjillân in Langweer trok Tijnje na negentig minuten aan het langst eind en won de wedstrijd met 2 -3.

Langweer ging voortvarend van start en domineerde lange tijd de wedstrijd. Het lukte Langweer niet om het overwicht echt in doelpunten om te zetten. In de 30 ste minuut schoot na goed aangeven van Sander Drost, Pieter Marten Brinksma Langweer op voorsprong. Na het openingsdoelpunt werd Tijnje gevaarlijker maar Langweer hield keurig stand.

In de tweede helft gebeurde er van alles.  In de 57ste minuut was het Ronald Burger  die uit een corners de voorsprong van Langweer verdubbelde. . Net als in de eerste helft trok Tijnje nu meer in de aanval en kreeg een overwicht op het middenveld.. De druk op het doel van Jesse Bilstra nam toe  maar in de 65ste minuut moet de sluitpost van Langweer toch de bal uit het net halen toen de bal via de paal in het doel belande. Tijnje trok moed uit de aansluittreffer en kwam in de 77ste minuut op gelijke hoogte toen een Tijnje aanvaller de bal over Bilstra kruilde.  Langweer liet het er niet bij zitten en probeerde van alles om de drie punten in Langweer te houden. Sander Drost was er het dichts bij maar zijn schot ging over. Na ee tweede gele kaart moest Tijnje met 10 man verder maar trok in de slotminuten toch aan het langste einde door de 2 – 3 te scoren

Komende donderdag kan Langweer zich al revancheren dan spelen de Langweerders thuis tegen Flamingo. Aanvang van de wedstrijd 18.30 uur.  ( Foto's: De zakenman)