180326 SNVV verliest van OTIBNIJLAND - Het is de dames van SNVV zaterdag niet gelukt om OTIB uit Nijland, de nummer drie in de promotieklasse C, te verslaan. Ondanks dat de Sint Nykster dames meer punten binnensloegen (100 tegen 106) was het de thuisploeg die met 3-2 wist te winnen.

SNVV startte de wedstrijd in de wetenschap dat de afstand met koploper VC Bolsward met een volle winst kon worden verkleind. De koploper had namelijk een puntje laten liggen. Ondanks de sterke opponent lieten de dames uit Sint Nyk meteen zien met die ambitie naar Nijland te zijn gekomen. Met klinkende cijfers (13-25) werd de eerste set binnengehaald. De tweede set ging op en neer. OTIB verdedigde bijna iedere aanval van SNVV, soms op miraculeuze wijze. De thuisploeg nam een voorsprong, maar het gat van vijf punten werd door de gasten weer gedicht. Daarna kwam er zand in de Sint Nykster motor en liep OTIB weer uit. SNVV kon de achterstand niet meer ombuigen en verloor de set met 25-21.

De dames herpakten zich in de derde set. Het getoonde spel uit het begin van de wedstrijd kwam met twee verse krachten terug. Uiteindelijk won SNVV met 25-21. Toch konden de Sint Nyksters ook in de vierde set niet voorkomen dat OTIB weer in haar vertrouwde spelletje terugkwam. Door goed te verdedigen en de fouten aan de kant van SNVV af te straffen ging de setwinst met 25-21 weer naar de thuisploeg. Een korte vijfde set moest de beslissing brengen. Daarin leken de gasten naar de winst af te stevenen. Met 11-14 had SNVV die voor het grijpen. OTIB liet zich niet van de wijs brengen, ging terug naar haar verdedigende spel en benutte de foutjes van de opponent. De achterstand werd zo omgebogen tot een 16-14 winst.

Coach Ron Durge van SNVV was na afloop stomverbaasd. ,,Ja, dit maak je niet vaak mee, zeker zo’n vijfde set. Maar hulde voor de thuisploeg. Wat hebben die gevochten zeg." Hij ziet genoeg aanknopingspunten voor een goed vervolg van de competitie, waarbij de playoffs voor SNVV voor het grijpen liggen. ,,Het is nu aan ons om van de goede momenten te genieten en daar op voort te borduren. We hebben deze situatie eerder mee gemaakt. In december speelden we bij REVA ook zo’n perfecte eerste set om vervolgens de wedstrijd uit handen te geven. De winst is nu dat we veerkracht hebben getoond en dat we ons weer in de wedstrijd vochten. Nu is het zaak om in deze situaties de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken. Want de complimenten krijgen we bijna elke wedstrijd, maar het is nu zaak dit spel te verzilveren."

(Foto: Ron Durge)