renado Oosterwolde 1 2 41SINT NICOLAASGA - Met een vervelenden knieblessure van Johan Popma in de 58ste minuut deed de wedstrijd Renado - DIO Oosterwolde zondagmiddag helemaal kantelen. De Sint Nyksters, die prima partij gaven aan de koploper, waren blijkbaar zo van slag nadat Popma per ambulance van het veld werd afgevoerd dat ze binnen twee minuten met 0-2 achter de feiten aanliepen.

Renado begon prima tegen DIO en had in de eerste helft een aantal honderd procent kansen. Oosterwolde had ook een paar prima mogelijkheden, maar Brun Bergsma wist dit met goed keeperswerk te elimineren. Al in de vijfde minuut hield het houtwerk Renado van een voorsprong toen een schot van Arjen Postma op de lat afketste. In de vijftiende minuut keerde een alerte Reggy Meurs aan de andere kant een bal in de rechterhoek benedenhoek toen die werd ingeschoten vanuit een corner. Nog geen vijf minuten later lukte het de vrijstaande Rudi Postma niet om de bal langs over de keeper te stiften. Met de 0-0 als ruststand konden de supporters van beide elftallen op het koude Renado sportpark vrede hebben.

Eenzelfde beeld tekende zich in de tweede helft af. Renado gaf prima partij aan de koploper en wist met inzet de beter voetballende tegenstander het echt moeilijk te maken. Tot de 58ste minuut toen Johan Popma in een luchtduel zo ongelukkig terechtkwam en hij zijn knie dusdanig blesseerde dat hij met de ambulance werd afgevoerd

Na een oponthoud van ruim een half uur werd de wedstrijd in onderling overleg voortgezet. Renado was echter, net als thuis tegen Jubbega toen Hans Semplonius de strijd moest staken, van slag. De Sint Nyksters kwamen binnen twee minuten op een 0-2 achterstand. Brun Bergsma werd in de 60ste minuut van grote afstand verrast door te ver voor zijn goal te staan. Even later stonden er drie Oosterwolde-spelers vrij voor het doel die met deze kans wel raad wisten. Langzaam kwam Renado weer terug in de wedstrijd en in de 77ste minuut was het Rudi Postma die randje buitenspel de aansluit treffer maakte. In de slotminuut scoorde Renado zelfs de gelijkmaker, maar die goal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Renado staat met deze nederlaag met veertien punten bij de laatste drie en dat zou op dit moment nacompetitie betekenen. Komende week moet Renado het opnemen uit tegen Jubbega  Daarna volgen een aantal cruciale wedstrijden tegen degradatie- of nacompetitiekandidaten. De Sint Nyksters spelen nog een uitwedstrijd tegen Wijster, nemen het thuis op tegen Havelte en de week erop volgt de uitwedstrijd tegen Mildam. Op 29 april is er nog een uitwedstrijd tegen Trintitas. In mei speelt Renado thuis tegen Udiros, nogmaals tegen Trinitas en de officiële laatste wedstrijd is dan 27 mei thuis tegen Oldemarkt. Blijft er nog één inhaalduel open waarvan de data nog niet bekend is, uit tegen Lemmer. Het elftal dat op dit moment helemaal onderaan staat.