snvv 3De dames van SNVV uit Sint Nicolaasga hebben hun winnende reeks donderdag voortgezet tegen COVOS 2 uit Easterein. Het is afwachten wat concurrent Bolsward 2 dit weekend gaat doen. Op dit moment staat SNVV op de tweede plaats met nog vier wedstrijden te gaan.

Vaste trainer/coach Ron Durge had zich ziek gemeld, hierdoor konden de dames terugvallen op reservecoach Beimin Spoelstra. Marise Agricola speelde op de spelverdeling, Marieke van der Werf op de steun, Janine van der Goot en Yvonne Brinksma op de mid en Aurelia de Jong en Houkje de Lange op de buitenaanval, Margreet is liberio. Dank zij deze opstelling verliep de eerste set zeer voorspoedig (15-6). De opslag van de dames uit Sint Nicolaasga was oppermachtig.
In de tweede set verliep de opslag minder goed en werd een aantal opslagfouten gemaakt. Dit was ook het enige manco in de tweede set aan de kant van SNVV. De ploeg hervatte het eigen snelle spel en hierop had COVOS geen antwoord. De tweede set werd gewonnen met 25-14.

De derde set verliep ook zeer goed. De dames uit Easterein kregen geen vat op de genadeloze aanval. Aurelia de Jong scoorde punt na punt, terwijl Janine van der Goot met haar aanval door het midden de tegenstander alle kanten van het veld liet zien. Het team uit Sint Nicolaasga stond zeer goed te spelen. Een visitekaartje voor het volleybal van de SNVV-dames. Halverwege de derde set kwam Annemiek Nota erin voor Marieke van der Werf. Aan het einde van de derde set kwam Marije Lolkema erin voor Aurelia de Jong. De derde set werd gewonnen met 25-10.

Beimin Spoelstra begon in de vierde set met dezelfde opstelling als waarmee hij de derde set was geëindigd. COVOS 2 begon sterk aan de vierde set. Op hun beurt stonden de dames van SNVV niet geweldig te spelen. De passes kwamen niet goed uit en ook de aanval scoorde niet meer. SNVV stond in no time met 0-6 achter. ,,Tsja nu moesten we toch wel gaan werken voor de punten. Gelukkig zat het geloof nog wel in het team, alleen ging het in deze set met pieken en dalen’’, aldus Yvonne Brinksma. Aurelia de Jong kwam erin voor Marije Lolkema en SNVV begon weer te scoren. Nadat SNVV steeds op achterstand stond kon het na een mooie opslagenreeks van Annemiek Nota terug komen op 19-19. COVOS vocht voor haar punten en kwamen als eerst op matchpoint. 24-23.

Het werd tijd voor een timeout voor SNVV. De dames hadden het geloof nog steeds dat de setwinst dichtbij was. De opslag verliep goed van COVOS maar SNVV pakte de passes goed op en Aurelia scoorde een ontzettend belangrijk punt. Houkje aan de opslag. Dit pakte goed uit en de dames van SNVV wonnen met veel inzet en kracht de vierde set met 26-24.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 24 maart tegen OTIB in Nijland.