voleybal aanwijzingMakkum – En weer winst voor de dames van Kuipers Installatietechniek SNVV. Wel liep de ploeg tegen het eerste setverlies van 2018 aan.

Makkum D1 - SNVV D1 1 – 3 (11-25, 25-23, 24-26, 15-25)

In de eerste set pakten de Sint Nykster dames het goede spel van de eerste zes wedstrijden weer op. Niets wees er op dat de stop van vier weken tegen de ploeg werkte. Goede servicedruk en dito passing, van waaruit spelverdeelster Marise Agricola alle aanvalsters goed kon bedienen, hielden de thuisploeg goed onder druk. SNVV speelde een zeer goede set.

In de tweede set stokte de machine en slopen de foutjes in het spel. Ook de lef nam af en dan is Makkum een te goede ploeg om zo maar even te verslaan. De thuisploeg vocht zich terug en won de tweede set nipt.

‘Ja, precies zoals je het schrijft’, aldus de coach. ‘Die eerste set! Man, wat genieten! Het spel zoals we het willen spelen! Het blijft jammer dat we niet de rust kunnen bewaren en accepteren dat het even niet loopt. Gewoon doen wat je moet doen en jezelf terug in de wedstrijd spelen. Zonder overigens Makkum te kort willen doen, ja, de ploeg speelden goed in deze fase, maar wij lieten het ook gebeuren.’

De vraag was hoe de ploeg met deze eerste set verlies in 2018 om zou gaan. In eerste instantie leek het niet goed. Het spel werd beter, maar Makkum rook bloed! Annemiek Nota was intussen in het veld gekomen en gaf haar visitekaartje af met een geplaatste smash op de rechtsvoorpositie. De gasten uit Sint Nicolaasga vochten meer tegen zichzelf, maar gaandeweg deze set herpakten ze zich en wonnen nipt.

In de vierde set lieten ze weer wat van het spel uit de eerste set zien en wonnen deze uiteindelijk vrij eenvoudig.

‘Gemengde gevoelens. Maar als je bedenkt, dat we de derde set ook nog hadden kunnen verliezen dan ben ik blij met deze winst. Bovendien als ik de eerste en de laatste set bekijk, hoe we kunnen spelen, dan ben ik helemaal blij. Ook de veerkracht die we toonden was zeer goed. ‘

Komende donderdagavond speelt SNVV in hun eigen Doniahal om 20:30 uur tegen CoVoS uit Easterein.

(Foto: De Zakenman)