akkrum renado 3 1 26

AKKRUM – Een hardwerkend Renado is er zondag niet in geslaagd om punten van de koploper te pakken. De wedstrijd in Akkrum op het kunstgrasveld werd met 3-1 geflatteerd verloren. De Sint Nyksters hadden zeker een punt verdiend en kregen zelf de beste kansen voor de winst.

Vanaf de eerste minuut liet Renado zien dat het deze middag voor de winst naar Akkrum was gekomen. De koploper had de handen vol aan een hardwerkende ploeg. In de ploeg begon de 18-jarige Frits de Jong in de basis. Hij weerde zich prima en ging samen met Tjitte Werkman voorop in de strijd. Akkrum, de verrassende koploper van de derde klasse D, liet een aantal keren zien dat ze niet voor niets boven aanstaan maar een prima keepende Brun Bergsma hield zijn doel schoon. Met een aantal prima aanvallen was Renado ook erg gevaarlijk. Johan Potma miste tot twee keer toe alleen voor de keeperen had zo Renado eigenlijk op voorsprong moeten zetten. In plaats daarvan kwam het in de slotminuut van de eerste helft op achterstand toen de defensie even twijfelde en de Akkrum-speler dit koelbloedig afstrafte.

Renado bleef na de rust strijdvaardig. Tjitte Werkman scoorde in de 61ste minuut de meer dan verdiende gelijkmaker voor de Sint Nyksters.  Renado voelde dat er meer in zat en was lang de betere partij. In de 72ste minuut scoorde echter Akkrum. Een corner werd tot ieders verrassing in het doel gewerkt. Trainer Jan de Wolff zette in de resterende minuten alle wisselspelers in om zo in de aanval nog iets te forceren. Ondanks het overwicht lukte het niet om te scoren. In de slotminuut werd het nog 3-1.

Komende zondag spelen de Sint Nyksters uit tegen Oldemarkt, de ploeg die op plaats vier van de ranglijst staat.

(Foto's: De Zakenman)