Menu

zoeken

180214 Kampioenschap vaardigheidSINT NICOLAASGA - De beste menners uit het district Noord komen aankomende zaterdag naar Sint Nicolaasga om hun vaardigheid te testen. In manege De Oorsprong vindt dan namelijk het Kampioenschap Vaardigheden plaats. 

,,Het is de bedoeling dat de menners hun aanspanning zo snel mogelijk door het kegelparcours sturen en zorgen dat de ballen op de kegels blijven liggen. De snelste combinatie wordt kampioen", legt Linda Wester van paardensportvereniging De Oorsprong uit. Er liggen titels in de rubrieken enkelspan, dubbelspan, vierspan en tandem klaar. Die rubrieken worden weer opgesplitst in paarden en pony's. 

Wester voorspelt een spectaculaire en bekijkenswaardig kampioenschap. ,,Iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Er kan ook vanuit de verwarmde kantine naar de wedstrijd gekeken worden."

Het kampioenschap begint zaterdagochtend om tien uur. De toegang is gratis. 

(Foto: PSV De Oorsprong)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!